Schilderen als dagbesteding.

Dagbesteding Enschede

Je woont in Enschede en bent op zoek naar een zinvolle invulling van je dag, bijvoorbeeld dagbesteding. Een zinvolle daginvulling kan je helpen bij het krijgen van meer structuur en het uitbreiden van je sociale netwerk.

Er zijn in en rondom Enschede veel soorten dagbestedingen die verzorgd worden door verschillende zorgaanbieders. Via ons zoeksysteem kan je filteren op verschillende soorten activiteiten en doelgroepen.

Wanneer je in Enschede woont en dagbesteding wil gaan aanvragen, kan je hiervoor contact opnemen met het Wmo-zorgloket van de gemeente Enschede. De medewerker van het Wmo-zorgloket in Enschede zal jou telefonisch een aantal vragen stellen over je persoonlijke situatie. Dit om een goed beeld te krijgen van de situatie en om een inschatting te maken of je in aanmerking komt voor deze Wmo-voorziening.

Omdat het best lastig kan zijn om goed onder woorden te brengen waarom je denkt dat je dagbesteding nodig hebt, kan je ook op voorhand contact opnemen met de zorgaanbieder in Enschede die jou aanspreekt. Vervolgens kan de desbetreffende zorgaanbieder ook samen met jou een aanvraag doen voor dagbesteding bij de gemeente Enschede.