Dagbesteding Enschede

De gemeente Enschede heeft een gestructureerd proces voor het aanvragen van dagbesteding, dat uit handen wordt gegeven aan de diverse Wijkwijzers. Inwoners kunnen  gemakkelijk toegang krijgen tot passende ondersteuning via de dichtstbijzijnde wijkwijzer.

Wijkwijzers

Om dagbesteding aan te vragen in de gemeente Enschede, kunnen geĂ¯nteresseerden contact opnemen met de dichtstbijzijnde wijkwijzer. De wijkwijzers zijn een centraal aanspreekpunt voor zorg en welzijn in de gemeente. Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met de wijkwijzers:

  • Kijk online op www.wijkwijzerenschede.nl voor meer informatie over de taken van de wijkwijzers.
  • Bekijk welke wijkwijzer voor u het dichtstbij is via www.enschede.nl/contact-met-de-wijkwijzer. Zij hebben elk een adres waar inwoners terecht kunnen om een medewerker te spreken. Houd de website in de gaten voor actuele openingstijden van de betreffende wijkwijzer.
  • Bel met het algemene telefoonnummer voor wijkwijzers in de gemeente Enschede: 053 – 481 79 00. Op werkdagen van 09.00 tot 16.00 kan men hier terecht met vragen over dagbesteding en meer.

Het aanvraagproces

De betreffende wijkwijzer van de gemeente Enschede zal de aanvraag voor dagbesteding in behandeling nemen. Ze zullen een gesprek met je voeren om je mogelijkheden, interesses en behoeften in kaart te brengen, zodat ze passende dagbestedingsmogelijkheden kunnen vinden.

Een indicatie of verwijzing kan nodig zijn. De wijkwijzer zal begeleiding bieden tijdens het hele aanvraagproces en helpen bij het verkrijgen van de benodigde ondersteuning en zorg. De gemeente Enschede zet zich in om passende en waardevolle dagbestedingsmogelijkheden aan te bieden aan haar inwoners en streeft ernaar om dagbesteding toegankelijk te maken voor iedereen die er behoefte aan heeft.

Schilderen als dagbesteding.