Dagbesteding Losser

Dagbesteding in de gemeente Losser is een belangrijke voorziening en iets dat wordt gestimuleerd vanuit de gemeente. Inwoners kunnen bij tal van organisaties en stichtingen terecht. De gemeente Losser heeft deze gebundeld in de Sociale Kaart: https://www.hallolosser.nl/socialekaart.

Toegangsteam WIJZ

Wie een aanvraag wil indienen voor dagbesteding vanuit de Wmo, kan in Losser terecht bij het Toegangsteam WIJZ (Werk, Inkomen, Jeugd, Zorg). Het toegangsteam is op verschillende manieren te bereiken door inwoners van de gemeente Losser.

  • Het team is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 15.30 uur. Bel naar 053 – 537 74 00 en vraag naar de mogelijkheden voor dagbesteding.
  • Stuur een mail naar wijz@losser.nl. Een medewerker van de gemeente zal uw vraag beantwoorden, of u op verzoek terugbellen om meer informatie te geven.
  • Stel uw vraag aan de gemeente door gebruik te maken van het contactformulier: https://www.losser.nl/Contact/Contact_en_openingstijden/Contactformulier. Let op: vink hierbij het vakje “Zorg (wmo)” aan zodat het formulier bij de juiste balie terecht komt.

Gesprek aan huis

Na de aanvraag bij het Wmo-loket, zal een medewerker u uitnodigen voor een gesprek. Hierin wordt bekeken welke hulp nodig is, en waar de gemeente Losser van dienst kan zijn. Dit oriënterende gesprek kan bij inwoners thuis, of op het gemeentehuis.

Op basis van dit gesprek zal de gemeente Losser bepalen welke vorm van dagbesteding passend is. Er wordt gekeken naar ieders mogelijkheden, behoeften en interesses om een zo goed mogelijk passende dagbesteding te vinden.

Schilderen als dagbesteding.