Thuiszorg


Thuiszorg via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) kan bij verschillende aspecten van het dagelijks leven ondersteuning bieden.

Het exacte aanbod en de mogelijkheden van thuiszorg kunnen variƫren per gemeente, omdat gemeenten de vrijheid hebben om hun eigen invulling te geven aan de uitvoering van de Wmo.

Daarom is het raadzaam om contact op te nemen met het zorgloket in jouw specifieke gemeente om te informeren naar de beschikbare thuiszorgdiensten en de specifieke ondersteuning waar je behoefte aan hebt.

Enkele voorbeelden van waar thuiszorg je bij kan helpen

Persoonlijke verzorging: Thuiszorg kan hulp bieden bij persoonlijke verzorging, zoals hulp bij het wassen, aankleden, toiletbezoek, medicatiebeheer en het aanbrengen van verbanden.

Huishoudelijke taken: Thuiszorg kan ondersteuning bieden bij huishoudelijke taken, zoals schoonmaken, opruimen, boodschappen doen, koken en de was doen.

Verpleegkundige zorg: Thuiszorg kan verpleegkundige zorg verlenen, zoals wondverzorging, het toedienen van medicatie, het controleren van vitale functies en het begeleiden bij medische handelingen.

Begeleiding en ondersteuning: Thuiszorg kan begeleiding en ondersteuning bieden bij het zelfstandig functioneren in het dagelijks leven, zoals het plannen van activiteiten, het structureren van de dag, het bevorderen van zelfredzaamheid en het bieden van emotionele steun.

Mantelzorgondersteuning: Thuiszorg kan ondersteuning bieden aan mantelzorgers, bijvoorbeeld door respijtzorg aan te bieden, waarbij de zorg tijdelijk wordt overgenomen zodat de mantelzorger even kan ontlasten.

Let op!

De werkwijze kan per gemeente in Twente kan verschillen. Neem daarom altijd contact op met het zorgloket van jouw gemeente voor de juiste informatie. Aan de teksten op wmo-twente.nl kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie, raadpleeg onze algemene voorwaarden.