Woningaanpassingen

Woningaanpassingen worden ingezet als de leefsituatie en gezondheid van de persoon deze aanpassingen noodzakelijk maken. Naast grote ingrepen, zoals het realiseren van een aanbouw, gaat het veelal om kleinere aanpassingen: het plaatsen van een traplift, het verbreden van doorgangen of het verwijderen van drempels in een woning.

Ook toilet- en badkamervoorzieningen worden verstrekt als dat noodzakelijk is. Denk hierbij aan een antislip-douche, speciale douchezitjes of wandbeugels voor mindervaliden.

Voor wie is deze Wmo-regeling?

Elke gemeente regelt zelf dat hulp wordt verstrekt aan inwoners met een ondersteuningsbehoefte. Dit kan gaan om ouderen, om mensen met een lichamelijke beperking of om mensen met een psychische of mentale beperking.

Woningaanpassingen vanuit de Wmo zijn bedoeld voor personen die door onvoorziene omstandigheden niet meer kunnen leven in hun huidige woning. In de meeste gevallen zijn het fysieke beperkingen die voor problemen zorgen.

Woningaanpassing aanvragen vanuit de Wmo

De aanvraag voor een woningaanpassing vanuit de Wmo kan worden ingediend bij het zorgloket van de gemeente. Er komt iemand van de gemeente bij je langs om te beoordelen of de voorziening noodzakelijk is en welk soort voorziening het beste bij de situatie past.

Een begeleider helpt bij het aanvragen van een woningaanpassing vanuit de Wmo.

Let op!

De werkwijze kan per gemeente in Twente kan verschillen. Neem daarom altijd contact op met het zorgloket van jouw gemeente voor de juiste informatie. Aan de teksten op wmo-twente.nl kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie, raadpleeg onze algemene voorwaarden.