Wmo Borne

Via de Wmo van de gemeente Borne kan er een aanvraag worden gedaan voor ondersteuning. Dit kan wanneer jij of iemand om je heen vastloopt in het dagelijkse leven. Waarin iemand vastloopt, verschilt natuurlijk per persoon. Wel heeft iedereen die in de gemeente Borne woont en een hulpvraag heeft recht om ondersteuning aan te vragen. Wanneer je vastloopt in het dagelijkse leven, dan kun je een aanvraag doen voor ondersteuning bij de Wmo van de gemeente Borne.

Een aanvraag via de Wmo in Borne kan telefonisch of per mail worden aangevraagd. Dit verschilt overigens per gemeente. Via de website van de gemeente Borne wordt dit wel nader toegelicht. Je kunt ervoor kiezen om zelf contact op te nemen of dit samen met iemand in je omgeving te doen, of met behulp van ons als zorgaanbieder.

Gemeentebalie Wmo-zorgloket

Uitleg zorgloket

Veel mensen hebben liever telefonisch contact en doen dit vaak samen met iemand uit hun omgeving of met een zorgaanbieder wanneer deze al is ingeschakeld. Samen bellen maakt het soms net wat makkelijker om toe te lichten waarbij je precies ondersteuning nodig hebt.

Degene die je aan de telefoon krijgt van het zorgloket vanuit de gemeente Borne wil graag een aantal gegevens noteren en zal telefonisch nog een aantal aanvullende vragen aan je stellen zodat diegene een helder beeld heeft van de situatie en de reden van je Wmo-aanvraag.

Aan het einde van het gesprek zal de gemeente een afspraak gaan inplannen met een consulent van de gemeente, ook wel wijkcoach genoemd. De wijkcoach zal voordat het gesprek plaatsvindt de benodigde informatie die je hebt doorgegeven aan het zorgloket, met de wijkcoach delen zodat hij of zij al wat basisinformatie heeft.

Wijkcoach gemeente Borne

Wanneer het gesprek plaatsvindt met de wijkcoach van de gemeente Borne is het verhaal dat je telefonisch hebt toegelicht al deels bekend. Hierover kun je dan met de wijkcoach verder praten. De wijkcoach zal verder in kaart brengen welke mogelijkheden er vanuit de gemeente Borne geboden kunnen worden.

Als de hulpvraag helder is, zal de wijkcoach van de gemeente Borne een Wmo-indicatie gaan afgeven voor ondersteuning. Als dit zo is, dan kun je in overleg alvast op zoek gaan naar een zorgaanbieder die aansluit bij de hulpvragen die er zijn.

Gesprek tussen wijkcoach en cliƫnt, geregeld vanuit de Wmo.
Medewerker wmo-zorgloket.

Contactgegevens Wmo-zorgloket Borne

Neem contact op met de gemeente voor je Wmo-aanvraag. Tijdens het gesprek met de wijkcoach van de gemeente Borne, zal de informatie vanuit het Wmo-zorgloket erbij gepakt worden en zal dit een handleiding zijn voor het gesprek waarin verder gepraat kan worden. Natuurlijk kan hier nog informatie aan worden toegevoegd.

De publieksbalie is bereikbaar via telefoonnummer: 14 074.
De openingstijden: Maandag van 12.30 tot 20.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur
Woensdag van 13.00 tot 16.30 uur