Wmo Losser

Je woont in de gemeente Losser en je hebt ondersteuning nodig. Dan kun je contact opnemen met het Wmo-zorgloket van de gemeente Losser.

Dat je ondersteuning nodig hebt en aan moet gaan vragen, is vaak al een hele stap voor iemand. Wij helpen je hierin graag verder, zodat je de juiste ondersteuning via de Wmo in Losser kunt krijgen.

Keukentafelgesprek met de wijkcoach

Een gesprek met de wijkcoach van de gemeente Losser vindt over het algemeen plaats op het gemeentekantoor of bij iemand thuis. Je gaat met elkaar in gesprek, bespreekt de situatie en geeft aan waarin extra ondersteuning geboden moet worden.

De wijkcoach van de gemeente Losser zal in dit gesprek een advies geven. Binnen een kleine gemeente zoals de gemeente Losser zijn er vaak een aantal vaste wijkcoaches die bij jou thuiskomen om dit gesprek te voeren. Een gesprek met de wijkcoach wordt ook wel een keukentafelgesprek genoemd.

Ondersteuningsplan gemeente Losser

Na een gesprek met de wijkcoach maakt de wijkcoach een verslaglegging van het keukentafelgesprek, waarin vermeld staat op welke gebieden extra ondersteuning nodig is. Het verslag dat wordt gemaakt, wordt ook wel een ondersteuningsplan genoemd.

Het ondersteuningsplan wordt per post naar het huisadres in Losser gestuurd. Mocht de wijkcoach van de gemeente Losser geen noodzaak zien tot ondersteuning, dan zal dit in het gesprek vrij snel duidelijk worden.

Ondertekenen ondersteuningsplan.
Medewerker Wmo-zorgloket.

Contactgegevens Wmo-zorgloket Losser

Heb jij of heeft iemand in je omgeving een hulpvraag? Dan kun je contact opnemen met het zorgloket Losser. Dit is een centraal punt voor mensen met een hulpvraag. Je kunt bij het zorgloket met al je vragen terecht. Het zorgloket zal je van de benodigde informatie voorzien.

Het zorgloket is per telefoon en e-mail te bereiken. Als er een duidelijke hulpvraag is, zal de medewerker van het Wmo-zorgloket een afspraak voor je inplannen met een consulent van de gemeente Losser.

Maandag tot en met vrijdag kun je bellen naar 053 5377400 tussen 09.30 en 15.30 uur om een afspraak te maken met een medewerker. Je kunt ook langskomen in het Lossers Hoes (Raadhuisplein 1) op werkdagen tussen 09.30 en 15.30 uur. Bij vragen kun je ook een e-mail sturen naar wijz@losser.nl.