Wmo Tubbergen

Inwoners van Tubbergen kunnen, wanneer zij hulpvragen hebben, contact opnemen met het Wmo-zorgloket van de gemeente Tubbergen. Een hulpvraag kan zijn dat je ondersteuning nodig hebt in je thuissituatie, bij het wonen etc.

Hier is de Wmo voor en alle gemeenten hebben de verplichting om de inwoners van de gemeenten zo goed mogelijk te helpen met als doel om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven wonen. Wij geven je graag de informatie die je nodig hebt om een aanvraag voor ondersteuning bij de gemeente Tubbergen te doen.

Wijkcoach gemeente Tubbergen in gesprek.

Wijkcoach gemeente Tubbergen

Tijdens het gesprek met de wijkcoach van Tubbergen wordt nader besproken waar je ondersteuning bij nodig hebt. Door het eerdere contact met het zorgloket weet de wijkcoach voor een gedeelte al vaak waarvoor er een aanvraag via de Wmo is gedaan. De wijkcoach zal natuurlijk nog wel een aantal aanvullende vragen stellen en meer over de situatie te weten willen komen.

Deze informatie wordt uiteindelijk ook doorgegeven aan een consulent van de gemeente Tubbergen. Een consulent van de gemeente Tubbergen wordt ook wel een wijkcoach genoemd. Hoe duidelijker de situatie is, hoe gemakkelijker er zorg afgegeven kan worden.

Ondersteuningsplan gemeente Tubbergen

Een wijkcoach doet een uitspraak over de mogelijkheid tot Wmo-ondersteuning en of je hiervoor in aanmerking komt. Hierover ontvang je na afloop een brief vanuit de Wmo-afdeling van de gemeente Tubbergen met een ondersteuningsplan.

Wanneer de noodzaak van ondersteuning duidelijk is geworden tijdens het gesprek met de wijkcoach en je weet dat er sowieso ondersteuning nodig is, dan kun je alvast op zoek gaan naar een zorgaanbieder die je goed kan verder helpen bij de zorgvragen die je hebt.

Ondertekenen ondersteuningsplan.
Medewerker Wmo-zorgloket.

Contactgegevens Wmo-zorgloket Tubbergen

Inwoners van de gemeente Tubbergen met een hulpvraag kunnen contact opnemen met het Wmo-zorgloket. Het zorgloket is dagelijks bereikbaar. Je kunt bellen of mailen om een aanvraag voor een Wmo-voorziening te doen.

De meeste mensen bellen liever, omdat je dan de situatie gemakkelijker toe kunt lichten. Je kunt ervoor kiezen om zelf met het zorgloket te bellen of dit samen met een zorgaanbieder of iemand in je omgeving te doen. De medewerker van het zorgloket zal goed doorvragen om in kaart te brengen waarbij je precies hulp nodig hebt. Bel naar 0546-628701 om antwoord te krijgen op je vragen over zorg. Het telefoonnummer is tussen 09.00 en 12.00 uur bereikbaar. Ook kun je langskomen aan Raadhuisplein 1. Het loket is op maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur.