Wmo Almelo

Wanneer je in Almelo woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je contact opnemen met het Wmo-zorgloket van de gemeente. Bij het zorgloket staan deskundige medewerkers klaar om jou te helpen. In eerste instantie zal een medewerker van het zorgloket telefonisch of per e-mail contact met je opnemen.

Tijdens dit contactmoment zal de medewerker enkele vragen stellen om een goed beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie.

Na het contact met het zorgloket zal er een melding worden gemaakt in het systeem en zal jouw aanvraag in behandeling worden genomen. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor een keukentafelgesprek.

Tijdens het keukentafelgesprek zal de medewerker van de gemeente een uitgebreide inventarisatie maken van jouw situatie en behoeften. Op basis hiervan zal er een verslag worden opgesteld met een advies voor passende ondersteuning. Na het keukentafelgesprek zal de medewerker van de gemeente Almelo telefonisch contact met je opnemen om de uitkomst en het advies te bespreken. Daarnaast ontvang je het verslag per post thuisgestuurd.

Inwoners die woonachtig zijn in de plaatsen Aadorp, Bornerbroek en Mariaparochie, kunnen voor ondersteuning terecht bij het Wmo-zorgloket van de Gemeente Almelo.

Medewerker wmo-zorgloket.

Contactgegevens zorgloket Almelo (Wmo & Jeugdhulp)

Neem voor ondersteuning contact op met het zorgloket van de gemeente Almelo. Het Wmo-zorgloket is een centraal punt per gemeente waar mensen met een hulpvraag contact mee kunnen opnemen.

Het zorgloket is een telefonische dienst die je een aantal vragen zullen stellen over je huidige situatie en waarin je ondersteuning denkt nodig te hebben. Vervolgens zal er een afspraak ingepland worden met een medewerker van de gemeente Almelo.

Je kunt tussen 09.00 en 12.00 uur zonder afspraak langskomen. In de middag kun je alleen met een afspraak bij ons terecht. Voor een afspraak kan je bellen naar (0546) 54 11 11. Kies daarna een 1.

Jeugdhulp Almelo

Voor jeugdhulp in Almelo staat het zorgloket van de gemeente Almelo klaar om jou te helpen. Het zorgloket fungeert als een centraal punt waar je terecht kunt voor informatie, advies en ondersteuning bij het aanvragen van jeugdhulp.

Of je nu vragen hebt over de verschillende mogelijkheden van jeugdhulp, hulp nodig hebt bij het indienen van een aanvraag, of behoefte hebt aan begeleiding gedurende het proces, het zorgloket van de Gemeente Almelo is er om jou te ondersteunen.

Het zorgloket zal gedurende het hele proces van aanvragen van jeugdhulp in Almelo betrokken blijven. Ze zullen je ondersteunen, begeleiden en ervoor zorgen dat je de benodigde jeugdhulp ontvangt die het beste past bij jouw specifieke omstandigheden. Bij het zorgloket kun je terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces in Almelo, dit zodat je goed geïnformeerd bent en de nodige stappen kunt zetten om de juiste jeugdhulp te krijgen.

Plaatsen die vanuit de Jeugdhulp vallen onder de gemeente Almelo zijn; Aadorp, Bornerbroek en Mariaparochie.

Wijkcoach tekent een ondersteuningsplan uit op een whiteboard.

Wijkteams Almelo

Voor vragen over zorg kun je ook terecht bij een Wijkteam in Almelo. Je kan tussen 09.00 en 12.00 uur zonder afspraak langskomen. In de middag kan je alleen met een afspraak bij de Gemeente Almelo terecht. Voor het maken van een afspraak kan je bellen met (0546) 54 11 11. Kies daarna een 1.

WijkteamLocatie
Wijkteam Binnenstad, Rosarium, Haghoek en AadorpKlara Zetkinstraat 81, tegenover restaurant Kreta
Wijkteam Sluitersveld en SchelfhorstWijkcentrum De Trefhoek, Ootmarsumsestraat 247
Wijkteam De Riet en HofkampBiezenstraat 15a, de vroegere plek van de groenploeg
Wijkteam Aalderinkshoek en KerkelandenWijkcentrum Eninver, Apollolaan 1
Wijkteam Ossenkoppelerhoek en NieuwstraatkwartierWijkcentrum De Driehoek, Jan Tooropstraat 27
Wijkteam Windmolenbroek en BornerbroekMedisch Centrum Windmolenbroek, Zeearend 2