Ambulante begeleiding Losser

Inwoners van Losser en omgeving kunnen zichzelf laten helpen door ambulante begeleiding. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je alleen woont, maar dat het je niet lukt om alles in je dagelijkse leven compleet zelfstandig te doen. Een begeleider kan jou op specifieke punten ondersteunen om uiteindelijk een grotere mate van zelfstandigheid te bereiken.

Begeleiding via de gemeente

Je kunt aankloppen bij het zorgloket van jouw gemeente om een aanspraak te maken voor het aanvragen van ambulante begeleiding. Daar kun je bij het zogeheten zorgloket langsgaan om te weten te komen wat de mogelijkheden zijn.

Een ambulant begeleider kan jou ondersteunen op diverse gebieden. Ondersteuning bij het op orde brengen van financiën bijvoorbeeld of het aangaan van nieuwe sociale contacten. De begeleider kijkt en denkt met je mee.

Denk voordat je met de gemeente contact zoekt alvast na over jouw hulpvraag. Op welk specifiek terrein is hulp voor jou het meest noodzakelijk?

Ambulante begeleiding in Losser die bij jou past

Als je eenmaal helder hebt welke hulp je precies nodig hebt is het tijd om een zorgaanbieder uit te zoeken. Het is belangrijk om de juiste organisatie te kiezen, een die het best is toegerust om samen met jou de problemen die je dwars zitten te tackelen. Het zorgloket kan je adviseren als je dat prettig lijkt. Doe er je voordeel mee!

Een ambulant begeleider in gesprek met haar cliënt.