Begeleid wonen Borne

In Borne biedt de gemeente ondersteuning aan mensen die behoefte hebben aan begeleid wonen. Begeleid wonen wordt ook wel beschermd wonen genoemd, en helpt mensen met extra ondersteuningsbehoeften bij het vergroten van zelfredzaamheid en het ontwikkelen van vaardigheden voor een zelfstandig leven.

Inloopspreekuur

Wie in de gemeente Borne woont en ge├»nteresseerd is in begeleid wonen, kan gebruikmaken van het inloopspreekuur bij het Sociaal Hus. Tijdens dit spreekuur kun je zonder afspraak terecht bij het gemeentehuis in Borne, waar het Sociaal Hus gevestigd is. Adres: Rheineplein 1, Borne. Op maandagen is het Sociaal Hus geopend van 16.00 tot 18.30 uur. Op dinsdag tot en met vrijdag staan medewerkers van het Sociaal Hus tot uw dienst van 9.00 tot 11.30 uur. Bellen of mailen met het Sociaal kan ook: bel naar 074 – 2658 590 (tijdens werkdagen) of stuur de mail naar sociaalhus@borne.nl.

Tijdens het gesprek zal de medewerker jouw behoeften en wensen bespreken om te bepalen welke ondersteuning passend is. Ze zullen je informeren over de mogelijkheden en begeleiden bij het aanvraagproces. Na het gesprek kun je ervoor kiezen om een formele aanvraag in te dienen voor begeleid wonen. Dit moet worden ingediend bij de afdeling Wmo van de gemeente. Een medewerker van het Sociaal Hus zal je helpen bij het invullen van de benodigde formulieren.

Een geschikte zorgaanbieder

Na ontvangst van jouw aanvraag zal de gemeente Borne een beoordeling uitvoeren om te bepalen of je in aanmerking komt voor begeleid wonen. Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd, zal de gemeente samen met jou een geschikte zorgaanbieder zoeken. De zorgaanbieder zal ondersteuning bieden bij het wonen en het ontwikkelen van vaardigheden om zo veel mogelijk zelfstandig te kunnen leven.