Begeleid wonen Hengelo

Begeleid wonen is mogelijk in de gemeente Hengelo dankzij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Met deze hulp vanuit de gemeente krijgen mensen de benodigde ondersteuning als volledig zelfstandig wonen niet mogelijk is.

Dit kan zijn vanwege een lichamelijke, geestelijke of emotionele beperking. Ongeacht wat er aan ten grondslag ligt, is de gemeente het startpunt voor begeleid wonen of beschermd wonen in Hengelo.

Zorgloket Hengelo

De Wmo is bedoeld voor hulp vanuit de gemeente Hengelo voor wonen, zorg, vervoer en financiƫn. Om zo goed mogelijk te kunnen helpen, wordt er maatwerk geleverd. Hengeloƫrs kunnen zich melden bij het zorgloket om aanspraak te maken op de Wmo voor begeleid of beschermd wonen.

Zorgloket gemeente Hengelo
Telefoon: 074-2459131.
E-mail: zorgloket@hengelo.nl
Bezoekadres: Burg. van der Dussenplein 1, 7551 EB, Hengelo

Let op de openingstijden van het zorgloket in Hengelo:
Maandag 8.30 tot 16.30 uur.
Dinsdag: 8.30 tot 20.00 uur.
Woensdag: 8.30 tot 16.30 uur.
Donderdag: 8.30 tot 20.00 uur.
Vrijdag: 8.30 tot 12.00 uur.

Zaterdag en zondag gesloten.

Passende zorg

Om begeleid wonen aan te vragen, kun je een afspraak maken met het zorgloket van de gemeente Hengelo. Tijdens een gesprek zal er gekeken worden naar jouw persoonlijke situatie, behoeften en wensen. Er wordt gekeken naar de mate van ondersteuning die je nodig hebt en welke vorm van begeleid wonen het beste bij jou past.

Er zal een beoordeling plaatsvinden om te bepalen of je in aanmerking komt voor begeleid wonen of beschermd wonen. Hierbij wordt gekeken naar de ernst van jouw situatie en de benodigde ondersteuning. Het kan zijn dat er aanvullende informatie of een medisch advies nodig is om de aanvraag te beoordelen.

Indien jouw aanvraag wordt goedgekeurd, zal de gemeente Hengelo op zoek gaan naar een geschikte zorgaanbieder die begeleid wonen kan bieden. Deze zorgaanbieder zal je ondersteunen bij het wonen en helpen bij de ontwikkeling van vaardigheden voor zelfstandig leven. Bij beschermd wonen is de zorg afgestemd op de lange duur en wordt er gekeken naar gezondheid en welzijn.