Begeleid wonen Losser

Begeleid wonen in de gemeente Losser kan worden aangevraagd via het toegangsteam WIJZ. WIJZ staat voor Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg en omvat alle soorten hulp en ondersteuning die de gemeente Losser kan bieden aan haar inwoners.

Ook beschermd wonen valt hieronder. Dit zijn oplossingen voor inwoners die vanwege een beperking extra hulp nodig hebben in het dagelijks leven.

Wees welkom bij WIJZ

Iedereen die woont in de gemeente Losser kan terecht bij het toegangsteam om hulp aan te vragen. Het team zal graag het gesprek aangaan om te kijken waar hulp nodig kan zijn. Ze zullen niet zelf deze zorg uitvoeren, maar helpen inwoners met het opsturen van een wmo-aanvraag. De Wet Maatschappelijk Ondersteuning is de overkoepelende naam voor alle zorgdiensten die vanuit de gemeente worden geregeld.

Bij goedkeuring van de aanvraag gaat de gemeente ook in gesprek met de inwoner. Nadat bekend is waar ondersteuning op zijn plek is, gaat de gemeente zoeken naar een goede oplossing. Dit kan een locatie voor begeleid wonen zijn, of een zorgteam voor beschermd wonen voor langdurige zorg. Inwoners kunnen dankzij begeleid wonen net dat beetje extra assistentie ontvangen om de vaardigheden te leren om zelfstandig te leven. Zodra deze doelen bereikt zijn, kan men op zoek naar een eigen plek om te wonen.

Langdurig beschermd wonen

Maar ook als er geen verbetering te verwachten is, staat de gemeente klaar om te helpen. Met begeleid of beschermd wonen wordt de dagelijkse zorg gewaarborgd, zodat men zo prettig mogelijk kan wonen en leven in de gemeente Losser. Dit is een waardevolle dienstverlening; vaak kunnen mensen dichtbij hun vrienden en familie blijven wonen, maar toch op eigen benen staan.

De eerste stap is dus contact met het toegangsteam van de gemeente Losser. Ze zijn telefonisch bereikbaar (053 – 537 74 00) op werkdagen van 9.00 tot 15.30 uur. De gemeente heeft ook een online contactformulier voor vragen en opmerkingen: https://www.losser.nl/Contact/Contact_en_openingstijden/Contactformulier. Vink ‘Wmo’ aan zodat het formulier op de juiste afdeling terechtkomt.

Een terugbelverzoek indienen kan ook. Stuur daarvoor een e-mail naar wijz@losser.nl met daarin uw telefoonnummer.

Na het maken van een afspraak kan er een gesprek ingepland worden om te overleggen over de benodigde zorg. Dit is de eerste stap naar het regelen van begeleid wonen of beschermd wonen in Losser.