Begeleid wonen Twenterand

Begeleid wonen of beschermd wonen is bedoeld voor mensen die vanwege een beperking, lichamelijk of geestelijk, extra ondersteuning nodig hebben bij het zelfstandig wonen. Zij krijgen een eigen woonruimte waar toch ruimte is voor de extra ondersteuning die ze nodig hebben. Soms gaat het om een tijdelijk project waarbij de cliƫnt als doelstelling heeft om volledig zelfstandig te worden. In andere gevallen is er sprake van langdurige zorg die in deze woonvorm kan worden geboden.

Begeleid of beschermd wonen

In de gemeente Twenterand kan een indicatie voor begeleid wonen of beschermd wonen aangevraagd worden via de WMO. De gemeente heeft diverse Zorginformatiepunten waar inwoners meer informatie over dit onderwerp kunnen krijgen. Op werkdagen is het informatiepunt telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. Voor persoonlijk contact is het secretariaat te bezoeken aan de Burgemeester Koetjestraat 2 in Vroomshoop. Tenslotte kan men mailen met info@zorginformatietwenterand.nl.

Zelf de aanvraag voor Wmo indienen kan tegenwoordig ook online: https://www.twenterand.nl/form/meldformulier-wmo/melding-voor-nieuwe-zorg-of-het-voortzetten-van-bestaande-zorg-0. Wie hulp nodig heeft bij deze aanvraag kan zich altijd melden bij het Wmo-loket of het zorginformatiepunt.

Cimot Almelo

Uitsluitend voor beschermd wonen kunnen inwoners van de gemeente Twenterand ook bouwen op Cimot. Deze organisatie maakt zich sterk voor beschermd wonen in de omgeving Almelo, ook als een Wmo-aanvraag hiervoor is afgewezen. Zij zullen in gesprek gaan en naar de mogelijkheden kijken. Het aanmeldformulier hiervoor is eveneens online in te dienen: https://www.e-inwoner.nl/prod/fr/Almelo/Meldingsformulier_Beschermd_Wonen/new. Wie liever eerst contact wil met Cimot, kan hen op verschillende manieren bereiken: stuur een e-mail naar cimot@almelo.nl of bel naar (0546) 54 11 11.

Zowel bij Cimot als de gemeente zal er een gesprek volgen om de zorgvraag te bespreken. Er wordt goed geluisterd waar hulp nodig is, om daarna een passend zorgplan te kunnen opstellen. Het doel is om elke inwoner van de gemeente Twenterand een passende woonomgeving te bieden. Met het zorgplan kan gezocht worden naar een zorgaanbieder die dit mogelijk kan maken. Tijdens het aanvraagproces zal de gemeente en/of Cimot de betrokkenen altijd op de hoogte houden.