Behandeling

Vanuit de Jeughulp kunnen er verschillende behandelingen worden aangeboden. De behandelingen zijn afhankelijk van de specifieke behoeften en situatie van het kind of de jongere.

Psychologische behandeling: Hieronder vallen verschillende vormen van therapie, zoals cognitieve gedragstherapie, speltherapie, gezinstherapie of traumabehandeling. Deze behandelingen richten zich op het verminderen van psychische klachten, het verbeteren van het emotioneel welzijn en het bevorderen van de veerkracht en het functioneren van het kind.

Pedagogische ondersteuning: Dit omvat opvoedingsondersteuning en advies aan ouders of verzorgers. Het kan helpen bij het aanleren van effectieve opvoedingsvaardigheden, het omgaan met gedragsproblemen en het bevorderen van een positieve ouder-kindrelatie.

Gezinsbegeleiding: Dit is gericht op het ondersteunen van het gezin als geheel, waarbij de focus ligt op het versterken van de communicatie, het oplossen van conflicten, het verbeteren van de gezinsdynamiek en het bevorderen van het welzijn van alle gezinsleden.

Dagbehandeling: Dit omvat gestructureerde en intensieve behandeling gedurende de dag, waarbij het kind of de jongere deelneemt aan therapeutische activiteiten en programma’s die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften. Dit kan zowel individueel als in groepsverband zijn.

Per gemeente kan het aanbod in behandelingen sterk variƫren. Om deze reden is het raadzaam contact op te nemen met het zorgloket van jouw gemeente.

Ook kan je rechtstreeks contact opnemen met een zorgaanbieder uit Twente. Zij kunnen je informatie geven over de mogelijkheden en ondersteunen bij de aanvraag van de desbetreffende zorg.