Dagbesteding Dinkelland

Dagbesteding in de gemeente Dinkelland is een waardevolle voorziening die inwoners sociale interactie, ondersteuning en zinvolle activiteiten kan bieden. Dagbesteding is beschikbaar voor mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden en beperkingen. De gemeente Dinkelland verzorgt het aanvraagproces voor dagbesteding via Schakel, het aanspreekpunt voor Wmo en jeugdzorg in de gemeente.

Aanvragen bij Schakel

Om dagbesteding aan te vragen in de gemeente Dinkelland, kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Schakel. Zij fungeren als een centraal aanspreekpunt voor vragen en ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn in de gemeente Dinkelland. Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met Schakel:

Via Schakel zal de gemeente Dinkelland de aanvraag voor dagbesteding beoordelen. Er wordt een gesprek ingepland om je interesses, mogelijkheden en behoeften te begrijpen. Op basis hiervan wordt er een passende dagbestedingsmogelijkheid gezocht. Het kan nodig zijn om een indicatie of verwijzing te overleggen aan de gemeente Dinkelland.Schakel zal begeleiding bieden gedurende het hele proces en helpen bij het verkrijgen van de benodigde zorg en ondersteuning.

Zinvolle activiteiten

Dagbesteding biedt inwoners van de gemeente Dinkelland, waar ook Denekamp, Agelo, Deurningen, Lattrop-Breklenkamp, Nutter, Ootmarsum, Oud Ootmarsum, Rossum, Saasveld, Tilligte en Weerselo onder vallen, zinvolle activiteiten en sociale interactie. Het voegt structuur toe aan het dagelijks leven van deelnemers en is positief voor de sociale ontwikkeling.

Het aanvragen van dagbesteding via het Wmo-loket van de gemeente is een belangrijke stap om de juiste ondersteuning te ontvangen. De gemeente Dinkelland streeft ernaar om dagbesteding toegankelijk te maken voor iedereen die er behoefte aan heeft en zet zich in om passende en waardevolle dagbestedingsmogelijkheden aan te bieden aan haar inwoners.

Schilderen als dagbesteding.