Dagbesteding Hengelo

Dagbesteding in de gemeente Hengelo is een onmisbare voorziening die ondersteuning, sociale interactie en zinvolle activiteiten biedt voor inwoners. Dankzij deze mogelijkheid kunnen mensen van alle leeftijden, ongeacht hun achtergrond of beperking, ondersteuning vanuit de gemeente krijgen.

De gemeente Hengelo heeft een proces voor het aanvragen van dagbesteding, dat via het Zorgloket verloopt. Om dagbesteding aan te vragen in de gemeente Hengelo, kan men contact opnemen met het zorgloket. Het zorgloket is het centrale aanspreekpunt voor vragen en ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn. Kies één van de volgende opties om in contact te komen met het zorgloket van de gemeente Hengelo:

  • Bel naar het zorgloket via 074-2459131. Een medewerker van het zorgloket zal uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden, of u assisteren bij een wmo-aanvraag.
  • Mail het zorgloket via zorgloket@hengelo.nl. Inwoners kunnen ook gebruik maken van het contactformulier via https://eloket.hengelo.nl/Account/DigiDLogin. Na het verzenden van dit online formulier, zal een medewerker van de gemeente contact met u opnemen.
  • Bezoek het zorgloket op het stadskantoor van de gemeente Hengelo. Deze vindt u aan het Burg. van der Dussenplein 1, in het centrum van Hengelo. Het zorgloket is geopend op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur. Op vrijdagen is het zorgloket bereikbaar voor bezoek van 8.30 tot 12.00 uur.
  • Vraag het zorgloket naar een cliëntondersteuner als u graag wilt dat iemand u begeleidt bij de aanvraag. Een cliëntondersteuner biedt onafhankelijke hulp en zal u bijstaan in de aanvraagprocedure voor dagbesteding.

Passende dagbesteding

Dagbesteding in de gemeente Hengelo biedt inwoners de mogelijkheid om deel te nemen aan passende activiteiten, sociale interactie te ervaren en structuur in hun dagelijks leven te herstellen.

Het aanvragen van dagbesteding via het zorgloket van de gemeente wordt gevolgd door een huisbezoek van de wmo-consulent. Samen wordt besproken waar hulp en ondersteuning gewenst is, en wat de mogelijkheden zijn. Op basis daarvan zal de gemeente Hengelo op zoek gaan naar een passende dagbesteding.

Schilderen als dagbesteding.