Dagbesteding Hof van Twente

De gemeente Hof van Twente heeft diverse mogelijkheden voor dagbesteding in Ambt Delden, Bentelo, Delden, Goor, Diepenheim, Hengevelde en Markelo.

Dagbesteding is een belangrijke voorziening voor inwoners van alle leeftijd. Zij kunnen gebruik maken van deze dienst als ondersteuning, zinvolle activiteit en hulp bij sociale interactie. Het is een belangrijk onderdeel van het zorg- en welzijnsaanbod van de gemeente, dat aangevraagd kan worden via de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

Stichting Salut

Voor ouderen is er dagbesteding beschikbaar via Het Kruispunt, onder leiding van Stichting Salut (https://salut-welzijn.nl/senior/dagontmoeting/). Hiervoor is geen indicatie nodig. Voor andere plekken voor dagbesteding, met indicatie, kunnen inwoners een aanvraag doen bij de afdeling Wmo van de gemeente Hof van Twente. Dit kan op verschillende manieren:

  • Telefonisch contact: Bel naar het algemene telefoonnummer van de gemeente Hof van Twente: 0547-858585. Geef in dit gesprek aan dat je geïnteresseerd bent in dagbesteding. Een medewerker van de gemeente zal beschikbaar zijn om te helpen en verdere informatie te verstrekken.
  • Persoonlijk bezoek: Het is ook mogelijk om persoonlijk naar het gemeentehuis van Hof van Twente te gaan: De Höfte 7 in Goor. Het gemeentehuis is op maandagen geopend van 12.00 tot 19.30, en op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00. Op woensdag zijn de deuren van het gemeentehuis geopend van 09.00 tot 17.00 uur.
  • Op de website van de gemeente Hof van Twente wordt meer informatie gegeven over de Wmo en dagbesteding in de gemeente: https://www.hofvantwente.nl/inwoners/zorg-wmo-en-jeugd/wmo-en-zorg. Kijk op “begeleiding” voor informatie specifiek over dagbesteding.
  • Stuur een mail naar info@hofvantwente.nl of stuur een Whatsapp via  https://api.whatsapp.com/send?phone=31657813491. Een medewerker van de gemeente zal uw vragen dan beantwoorden en met u in contact komen.

Oriënterend gesprek

Voor dagbesteding vanuit de Wmo, wordt vanuit de gemeente beoordeeld welke hulp geschikt is. Tijdens een gesprek wordt informatie ingewonnen over de interesses, mogelijkheden en behoeften. Met deze belangrijke informatie gaat men op zoek naar een passende dagbesteding. Gedurende dit proces zal de gemeente begeleiding en ondersteuning bieden aan inwoners.

Schilderen als dagbesteding.