Dagbesteding Oldenzaal

Dagbesteding in Oldenzaal is een aanwezige voorziening die inwoners ondersteuning, zinvolle activiteiten en sociale interactie kan bieden. Het is een onmisbaar deel van het zorg- en welzijnsaanbod, gericht op mensen van alle leeftijden en achtergronden, ongeacht de bestaande beperkingen. Er is een gestructureerd proces voor de aanvraag van dagbesteding.

Maatwerk

De gemeente Oldenzaal regelt deze dienstverlening vanuit de Wmo (wet maatschappelijke ondersteuning). Inwoners dienen een aanvraag in, waarna de gemeente zal proberen maatwerk toe te passen. Er zijn meerdere mogelijkheden om een aanvraag in te dienen voor dagbesteding in Oldenzaal.

  • De gemeente Oldenzaal is telefonisch bereikbaar via (0541) 58 81 11. Op maandag is de gemeente bereikbaar van 8.30 tot 20.00 uur. Van dinsdag tot en met donderdag zijn de openingstijden van 8.30 tot 17.00 uur, en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
  • Mail de gemeente Oldenzaal via info@oldenzaal.nl. Geef in de mail aan dat deze is bedoeld voor de afdeling WMO, en het een aanvraag voor dagbesteding betreft.
  • Start een gesprek met de gemeente Oldenzaal via Whatsapp: stuur een bericht naar 06 22 86 03 83.
  • Breng een bezoek aan het gemeentehuis aan de Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal. Het gemeentehuis werkt wel uitsluitend op afspraak, dus let op dat u eerst belt, appt of mailt om een afspraak te bevestigen.
  • Liever eerst contact met een onafhankelijke partij? Sociaal Plein Oldenzaal biedt cliĆ«ntondersteuning, zij gaan graag in gesprek over de mogelijkheden en begeleiden inwoners bij de aanvraagprocedure voor dagbesteding. Kom in contact met het Sociaal Plein Oldenzaal via https://sociaalpleinoldenzaal.nl/meedenkhulp-nodig.

Begeleiding door het Sociaal Plein

Het Sociaal Plein en de gemeente Oldenzaal zullen inwoners begeleiden gedurende de aanvraag voor dagbesteding in de gemeente. Er vindt een gesprek plaats om de behoeften en interesses van de cliƫnt in kaart te brengen. Zo kan een zo goed mogelijk passende dagbesteding gevonden worden. Soms is het nodig om een indicatie of verwijzing te overleggen bij de aanvraag.

Schilderen als dagbesteding.