Dagbesteding Rijssen-Holten

Om de inwoners van de gemeente Rijssen-Holten te voorzien van waardevolle ondersteuning, kan er beroep worden gedaan op dagbesteding. Dagbesteding is de ideale manier om extra ondersteuning en sociale interactie aan te bieden, terwijl men zich bezig mag houden met zinvolle activiteiten. De aanvraagprocedure voor dagbesteding loopt vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, dit wordt in Rijssen-Holten geregeld vanuit het Sociaal VraagPlein.

Sociaal VraagPlein

Inwoners kunnen bij het Sociaal Vraagplein van de gemeente terecht voor de aanvraag voor dagbesteding. Als samenwerking tussen diverse (vrijwillige) organisaties is de bereikbaarheid van het Sociaal VraagPlein zo goed mogelijk. Er zijn tal van manieren om met ze in contact te komen:

  • Het Sociaal VraagPlein is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur via het telefoonnummer 0548) 85 48 36.
  • Per mail kan men vragen stellen aan het Sociaal VraagPlein of een terugbelverzoek indienen. Mail naar: sociaalvraagplein@rijssen-holten.nl
  • Het online contactformulier van de gemeente Rijssen-Holten kan gebruikt worden om hulp vanuit de Wmo aan te vragen, waar ook dagbesteding onder valt: https://loket.rijssen-holten.nl/aanvraag?schema=aanmeldingmeervoudigeondersteuningsvraag.
  • Voor hulp bij het maken van een afspraak kunnen inwoners ook terecht bij de balie in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is van maandag tot en met woensdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Op donderdag is het gemeentehuis geopend van 8.00 tot 20.00 uur, en op vrijdag van 8.00 tot 12.00 in de ochtend. Vertel de baliemedewerker dat het een aanvraag voor dagbesteding betreft, deze zal u dan doorverwijzen naar de juiste medewerker. Het adres van het gemeentehuis in Rijssen is Schild 1.
  • Inwoners kunnen op afspraak ook terecht bij het Kulturhus in Holten; Smidsbelt 6. Het Kulturhus opent op afspraak zijn deuren op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Een medewerker van het kulturhus zal u verder helpen met de aanvraag voor dagbesteding in Rijssen of Holten.

Zinvolle dagbesteding

Met dagbesteding in de gemeente Rijssen-Holten krijgen inwoners de mogelijkheid om deel te nemen aan zinvolle activiteiten, passend bij hun interesses. Hierdoor ervaren ze meer sociale interactie en wordt er structuur aangebracht in het dagelijks leven. De gemeente erkent de positieve invloed van dagbesteding en biedt dit aan voor inwoners die hier baat bij hebben.

Schilderen als dagbesteding.