Dagbesteding Twenterand

In de gemeente Twenterand zijn diverse mogelijkheden voor een zinvolle dagbesteding. Deze activiteiten zijn bedoeld om inwoners extra te ondersteunen wanneer zij dit nodig hebben. De doelgroep zijn mensen die problemen ervaren met eenzaamheid, dagelijkse structuur of zinvolle bezigheden.

ZorgSaam Twenterand

Om als inwoner van de gemeente Twenterand in aanmerking te komen voor dagbesteding, zal er een aanvraag gestart moeten worden bij de gemeente. Dit kan ZorgSaam Twenterand, zij dragen zorg voor de wmo-aanvragen. Ook zijn er diverse organisaties in de regio Twenterand die dagbesteding aanbieden waar men zonder verwijzing terecht kan. Deze organisaties zijn:

Meldformulier

Voor andere dagbesteding in de omgeving van Twenterand is een indicatie vanuit de gemeente nodig. Op verschillende manieren kunnen mensen deze ondersteuning aanvragen:

Een medewerker zal beschikbaar zijn om de aanvraag door te spreken en in te dienen.

Na deze aanvraagprocedure volgt er altijd een gesprek met de cliënt, om de mogelijkheden en wensen in kaart te brengen. Met deze waardevolle informatie zal de gemeente Twenterand op zoek gaan naar een dagbesteding, passend bij de persoon. De gemeente en eventueel cliëntondersteuner zullen tijdens dit proces de cliënt begeleiding aanbieden.

Schilderen als dagbesteding.