Wmo Enschede

Wanneer je in Enschede woont en behoefte hebt aan ondersteuning, kun je contact opnemen met het Wmo-zorgloket van de gemeente Enschede. Het zorgloket is er om je te helpen en wordt bemand door deskundige medewerkers.

In eerste instantie zal een medewerker van het zorgloket telefonisch of per e-mail contact met je opnemen. Tijdens dit contactmoment zal de medewerker enkele vragen stellen om een duidelijk beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie.

Na het contact met het zorgloket zal er een melding worden gemaakt in het systeem en zal jouw aanvraag in behandeling worden genomen. Vervolgens wordt er een afspraak gepland voor een keukentafelgesprek met een medewerker van de Gemeente Enschede.

Tijdens het keukentafelgesprek zal de medewerker uitgebreid inventariseren wat jouw situatie en behoeften zijn. Op basis hiervan zal de consulent een verslag opstellen met een advies voor passende ondersteuning. Na het keukentafelgesprek wordt er telefonisch contact met je opgenomen om de uitkomst en het advies te bespreken. Tevens ontvang je het verslag per post thuisgestuurd.

Het werkgebied van het Wmo-zorgloket van de gemeente Enschede omvat ook de plaatsen Boekelo, Glanerbrug, Lonneker, Twekkelo en Usselo.

Medewerker wmo-zorgloket.

Contactgegevens zorgloket Enschede (Wmo & Jeugdhulp)

Het zorgloket van de gemeente is het eerste aanspreekpunt om meer informatie te krijgen wat betreft jouw zorgvragen.

Wanneer je bij het zorgloket op het gemeentehuis aanklopt, dan kan de gemeente Enschede je helpen om jouw hulpvraag op te lossen. Elke wijk heeft een eigen wijkteam met inloopspreekuur.

Voor het maken van een afspraak bel je naar 053 – 48 17 900.
Maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Jeugdhulp Enschede

Voor jeugdhulp in Enschede kun je rekenen op ondersteuning van het zorgloket van de gemeente. Het zorgloket fungeert als een centraal punt waar je terecht kunt voor informatie, advies en begeleiding bij het aanvragen van jeugdhulp. Of je nu vragen hebt over de verschillende mogelijkheden van jeugdhulp, hulp nodig hebt bij het indienen van een aanvraag, of behoefte hebt aan begeleiding gedurende het proces, het zorgloket staat klaar om je te ondersteunen.

Gedurende het gehele proces zal het zorgloket betrokken blijven en je begeleiden bij het aanvragen van jeugdhulp in Enschede. Ze zullen ervoor zorgen dat je de juiste jeugdhulp ontvangt die aansluit bij jouw specifieke behoeften. Bij het zorgloket kun je terecht voor specifieke informatie over het aanvraagproces in Enschede, zodat je goed geïnformeerd bent en de nodige stappen kunt nemen om de juiste jeugdhulp te verkrijgen.

Het werkgebied van het Wmo-zorgloket van de gemeente Enschede omvat ook de plaatsen Boekelo, Glanerbrug, Lonneker, Twekkelo en Usselo.

Wijkcoach gemeente Enschede.

Wijkteams Enschede

Wijkteams Enschede helpt jou als inwoner van Enschede om beter of zelfstandiger te functioneren in je dagelijks leven. Neem contact op voor vragen.

 • Stadsdeel Centrum 053-4817900 Performance Factory (gebouw Zuid),
  Hoge Bothofstraat 39, 7511 ZA Enschede
 • Stadsdeel Noord 053-4817900 Servicecentrum Noord, Zaanstraat 12
  7523 HC Enschede
 • Stadsdeel Oost 053-4817900 Servicecentrum Oost, Keppelerdijk 2
  7535 PE Enschede
 • Stadsdeel Zuid 053-4817900 Wijkteam Helmerhoek-Stroinkslanden
  Gezondsheidscentrum, Wesselernering 60-9
  7544 JC Enschede
 • Stadsdeel West 053-4817900 De Boei Spinnerstraat 29a
  7545 TP Enschede