Huishoudelijke hulp Hof van Twente

Huishoudelijke hulp is een van de opties binnen de WMO. Hiermee worden huishoudelijke taken uitgevoerd indien jij dit zelf, al dan niet tijdelijk, niet kan. Hof van Twente zet zich in om de zelfstandigheid van inwoners te vergroten, huishoudelijke hulp is een van de manieren waarop ze dit doen.

Inwoners van de gemeente Hof van Twente kunnen de gemeente vragen om een indicatie voor huishoudelijke hulp. Zij zullen jouw situatie goed bekijken: wat kun je nog zelf, en waar kun je hulp ontvangen uit je eigen omgeving?

Familieleden of buren zouden bijvoorbeeld kunnen helpen met enkele huishoudelijke taken. Als dit niet kan of niet voldoende is, gaat de gemeente huishoudelijke hulp vanuit de WMO overwegen.

Het plan van aanpak voor de ambulante begeleiding wordt door een ambulant begeleider opgesteld.

Schoonmaakmodule

De gemeente Hof van Twente verdeelt huishoudelijke hulp in twee categorie├źn: bij de basismodule worden veelal zware huishoudelijke taken overgenomen zoals het reinigen van de ramen, het sanitair, de vloeren, het wassen van de gordijnen en meer. De schoonmaakmodule is bedoeld voor mensen die ook hulp nodig hebben bij licht huishoudelijk werk en kent een uitgebreider takenpakket.

Na een WMO-aanvraag en het ori├źnterende gesprek met de gemeente consulent, zal de gemeente bepalen welke module passend is. Vervolgens kan de gemeente bij een van de gecontracteerde aanbieders deze dienstverlening aanvragen voor jou.

Zelf hulp inkopen

Een andere optie is dat de gemeente een persoonsgebonden budget toekent voor huishoudelijke hulp. Dit budget is afgestemd op de mate van hulp, hiermee kun jij zelf huishoudelijke hulp inschakelen en betalen.

De gemeente Hof van Twente geeft alle actuele informatie over huishoudelijke hulp uit de WMO op haar website: https://www.hofvantwente.nl/inwoners/zorg-wmo-en-jeugd/wmo-en-zorg/hulp-in-huis/huishoudelijke-hulp. Hier is tevens het aanmeldformulier te vinden.