Huishoudelijke hulp Rijssen-Holten

Het huishouden vergt soms flink wat energie. Is dit je te veel, tijdelijk of definitief? Dan kan huishoudelijke hulp een goede voorziening zijn om toch zelfstandig te blijven leven. In de gemeente Rijssen-Holten zijn er diverse mogelijkheden voor huishoudelijke hulp, waaronder ondersteuning vanuit de gemeente.

Het plan van aanpak voor de ambulante begeleiding wordt door een ambulant begeleider opgesteld.

Gecontracteerde zorg

De gemeente Rijssen-Holten heeft contracten met meerdere zorgaanbieders, zij kunnen ook huishoudelijke hulp leveren. Er gaat een proces aan vooraf voordat de gemeente deze hulp vanuit de WMO toezegt. In eerste instantie wil de gemeente bekijken of jij huishoudelijke hulp vanuit je eigen omgeving kan ontvangen. Wellicht is er een familielid die kan helpen, of kunnen de buren een steentje bijdragen. De gemeente Rijssen-Holten vraagt inwoners ook eerst om zelf huishoudelijke hulp in te huren. Als dit niet mogelijk is, is er hulp uit de WMO mogelijk.

Voor het aanvragen van deze hulp verwijst de gemeente Rijssen-Holten door naar de zorgaanbieders uit de regio. Hier lees je welke organisaties een contract met de gemeente hebben voor huishoudelijke hulp: https://www.rijssen-holten.nl/direct-regelen/sociaal-vraagplein/wonen-en-huishouden/hulp-bij-het-huishouden/. Inwoners kunnen een van deze organisaties benaderen, samen zullen ze dan het aanvraagformulier voor de gemeente invullen en opsturen.

De gemeente bepaalt uiteindelijk of ze de zorg toezeggen en zullen bekostigen. Dan blijft er voor jou alleen een maandelijkse eigen bijdrage over, dit is slechts een laag bedrag aan abonnementskosten.