Thuiszorg Borne

Thuiszorg speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van mensen die extra zorg nodig hebben en tegelijkertijd graag in hun vertrouwde omgeving willen blijven wonen.

Thuiszorg omvat verschillende diensten, variƫrend van persoonlijke verzorging tot huishoudelijke taken en medische zorg, afhankelijk van de individuele behoeften van de persoon.

Hoe wordt huishoudelijke hulp vergoed?

Dat kan op twee manieren:

Sociaal Hus

In de gemeente Borne kunnen inwoners thuiszorg aanvragen via het Sociaal Hus. Dit is de plek voor alle vragen omtrent ondersteuning binnen de gemeente Borne. Inwoners kunnen het Sociaal Hus raadplegen voor hulp bij het aanvragen van thuiszorg via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Allereerst moet men aankloppen bij het Sociaal Hus, wat op verschillende manieren kan:

  • Bel het Sociaal Hus tijdens werkdagen via 074 – 2658 590. Ze zijn dan dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00.
  • Kom langs, het Sociaal Hus bevindt zich in het gemeentehuis van Borne aan het Rheineplein 1. Op maandag is het geopend van 16.00 tot 18.30. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn de openingstijden als volgt: 9.00 tot 11.30 in de ochtend.
  • Mail je vraag naar sociaalhus@borne.nl. Een medewerker staat dan klaar met een antwoord en verdere begeleiding, of beantwoordt uw terugbelverzoek.

Nadat de juiste gegevens zijn ingediend, zal de gemeente Borne een zorgbeoordeling inplannen. Tijdens een bezoek aan huis is er alle tijd om te bespreken wat de zorgbehoefte is, en welke vorm van thuiszorg hiervoor het meest geschikt is. De gemeente kan hulp bij dagelijkse activiteiten toekennen, maar ook verpleegkundige zorg.

Persoonlijk zorgplan

Nadat er een akkoord is over het zorgplan, zoekt de gemeente naar een geschikte zorgaanbieder. Deze organisatie of zorgverlener zal de benodigde thuiszorg uitvoeren zoals door de gemeente is aangegeven. In het zorgplan staat onder andere hoeveel uur zorg de persoon krijgt, wanneer en met welke activiteiten. Dankzij thuiszorg kunnen mensen langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. De gemeente Borne streeft ernaar om ervoor te zorgen dat iedereen die thuiszorg nodig heeft, toegang krijgt tot passende zorg en begeleiding.