Thuiszorg Dinkelland

Thuiszorg is een waardevolle toevoeging aan het zorgaanbod van de gemeente Dinkelland. Het stelt mensen in staat om met extra ondersteuning in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen.

Thuiszorg omvat diverse vormen van zorg en hulp, waaronder persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken en medische zorg. Welke vorm van thuiszorg wordt aangeboden, is afhankelijk van de individuele behoeften van de inwoner.

Hoe wordt huishoudelijke hulp vergoed?

Dat kan op twee manieren:

Schakel Dinkelland

Om thuiszorg aan te vragen in de gemeente Dinkelland, kunnen inwoners zich melden bij Schakel (https://schakeldinkelland.nl/). Het team van Schakel helpt mensen bij de aanvraag van thuiszorg vanuit de Wmo. Om contact op te nemen met Schakel, kan men één van de volgende opties kiezen:

  • Schakel is dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0541-854401.
  • Van 9.00 tot 12.00 is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan de balie van Schakel, in het gemeentehuis in Denekamp. Het adres is Nicolaasplein 5, Denekamp.
  • Geeft u de voorkeur aan mailcontact? Stuur dan een mail naar info@schakeldinkelland en vertel dat het gaat over de aanvraag van thuiszorg.

Als de gemeente Dinkelland via Schakel de aanvraag voor thuiszorg heeft ontvangen, zal een consulent van de gemeente een afspraak inplannen. Dit huisbezoek is bedoeld om de behoeften en hulpvraag goed te kunnen bespreken. De consulent zal samenvatten welke hulp nodig is, en op basis hiervan een geschikte zorgaanbieder proberen te vinden. Zodra er een akkoord is, kan de zorgaanbieder aan de slag met het verlenen van thuiszorg.

Zelfstandig blijven wonen

Dankzij thuiszorg kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen. De aanvraag van thuiszorg is daarom belangrijk voor veel inwoners. Wie zich onzeker voelt over het aanvragen van thuiszorg, kan begeleiding krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Schakel Dinkelland kan inwoners in contact brengen met een ondersteuner.