Thuiszorg Haaksbergen
Thuiszorg kan op verschillende manieren een waardevolle ondersteuning zijn. Mensen blijven vaak het liefst in hun vertrouwde omgeving wonen. Met de hulp van thuiszorg kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig wonen.
Een thuiszorgmedewerker kan huishoudelijke taken op zich nemen, maar ook medische of persoonlijke zorg. Het toedienen van medicatie, wondverzorging of hulp met wassen en aankleden vallen onder de thuiszorg. Om thuiszorg aan te vragen in Haaksbergen, is de gemeente het centrale aanspreekpunt.
Hoe wordt huishoudelijke hulp vergoed?
Dat kan op twee manieren:
- Regelhulp.nl: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
- Regelhulp.nl :Zorgkantoor vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)
Welkom bij Noaberpoort
De gemeente Haaksbergen werkt samen met Noaberpoort bij de aanvraag en beoordeling van thuiszorg. Inwoners kunnen zich bij Noaberpoort melden om een wmo-aanvraag in te dienen voor thuiszorg. De contactpersoon van Noaberpoort zal allereerst informatie geven over thuiszorg in het algemeen, en inwoners stap voor stap begeleiden bij de aanvraag van zorg.
Noaberpoort is op de volgende manieren te bereiken:
- Bel met Noaberpoort via (053) 573 45 89 voor meer informatie, of om een afspraak te maken. Op afspraak zijn inwoners welkom op locatie bij Noaberpoort, waar direct gekeken kan worden naar de wmo-aanvraag.
- Stuur een mail naar info@noaberpoort.nl met vragen over thuiszorg. Er kan ook een terugbelverzoek gedaan worden via e-mail, of een afspraak gemaakt worden.
- Kom langs! De Noaberpoort is gevestigd in het Haaksbergse gemeentehuis: Blankenburgerstraat 28. Openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur.
- Maak telefonisch of via de mail een afspraak om in de middag langs te komen bij de Noaberpoort of een huisbezoek in te plannen.
Op zoek naar een zorgaanbieder
Het team van Noaberpoort heeft als doel om inwoners te begeleiden in het aanvraagproces voor thuiszorg. Ze zullen informatie geven van A tot Z, en zich hard maken om de juiste zorg te realiseren.
Na een keukentafelgesprek wordt er een zorgplan ontwikkeld. Hierin wordt beschreven welke zorg nodig is, wanneer en hoe vaak. Dit is de basis waarmee een zorgaanbieder gezocht zal worden. De zorgaanbieder kan dan zo snel mogelijk aan de slag met het uitvoeren van thuiszorg op maat.