Thuiszorg Oldenzaal

Inwoners van Oldenzaal worden gestimuleerd om zo lang als mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Daarom is er voor mensen met een zorgbehoefte thuiszorg beschikbaar.

Met extra hulp in de huishouding of bij de persoonlijke verzorging kan men thuis blijven wonen, ook op hoge leeftijd of met een beperking. Om in aanmerking te komen voor zorg aan huis, kunnen inwoners terecht bij het Sociaal Plein.

Hoe wordt huishoudelijke hulp vergoed?

Dat kan op twee manieren:

Melden bij het Sociaal Plein

Neem contact op met het Sociaal Plein van de gemeente Oldenzaal. Het Sociaal Plein is een samenwerkingsverband tussen de gemeente en meerdere zorgorganisaties uit de omgeving. Medewerkers van het plein helpen Oldenzalers met het versturen van een aanvraag voor thuiszorg. Deze zorg wordt geregeld vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De gemeente zal de aanvraag beantwoorden met een persoonlijk gesprek om de situatie in kaart te brengen. De volgende stap is om een persoonlijk zorgplan op te stellen; welke zorg is er nodig, hoe vaak en wanneer precies? Met deze gegevens zoekt de gemeente Oldenzaal naar een geschikte zorgaanbieder die thuiszorg kan leveren.

Volg één van de volgende stappen om samen met het Sociaal Plein de aanvraag voor thuiszorg te versturen naar de gemeente Oldenzaal:

  • Bel of mail het Sociaal Plein: Telefoonnummer: (0541) 58 81 00. Mailadres: contact@sociaalpleinoldenzaal.nl. Vermeld dat het gaat over thuiszorg.
  • Kom langs bij het Sociaal Plein in het gemeentehuis van Oldenzaal. Op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.00. Je vindt het gemeentehuis aan de Ganzenmarkt 1.

WMO-consulent op bezoek

Een wmo-consulent zal het gesprek voeren om de zorgbehoefte te onderzoeken. Deze consulent kan op huisbezoek komen, of een afspraak maken in het gemeentehuis. Het is altijd mogelijk om een familielid, partner of vriend mee te nemen naar dit gesprek. Een andere optie is de hulp van een cliëntondersteuner die bij dit gesprek aanschuift. Kijk op https://sociaalpleinoldenzaal.nl/meedenkhulp-nodig om cliëntondersteuning aan te vragen.