Thuiszorg Rijssen-Holten

Een praktijkvoorbeeld van de “noaberschap” die hoog in het vaandel staat in de gemeente Rijssen-Holten, is de toegankelijkheid van thuiszorg. Wie vanwege zijn of haar leeftijd of beperking moeite heeft om zelfstandig te wonen, kan deze zelfstandigheid behouden met de toevoeging van thuiszorg.

Een zorgmedewerker zal dan ondersteunen met verpleegkundige handelingen, persoonlijke verzorging of huishoudelijke taken. Ook een maaltijdservice of het toedienen van medicatie behoort tot de mogelijkheden van thuiszorg.

Hoe wordt huishoudelijke hulp vergoed?

Dat kan op twee manieren:

Het Sociaal VraagPlein

Inwoners van de gemeente Rijssen-Holten kunnen via het Sociaal VraagPlein aanspraak maken op thuiszorg. Er dient een aanvraag verstuurd te worden, waarna een consulent de situatie komt bekijken. Tijdens dit keukentafelgesprek wordt grondig gekeken waar hulp en ondersteuning nodig is. Op basis hiervan maakt men een persoonlijk zorgplan, waar een aanbieder voor thuiszorg bij gezocht kan worden.

De eerste stap naar het ontvangen van thuiszorg in de gemeente Rijssen-Holten is dus het Sociaal VraagPlein.

  • Bel het Sociaal VraagPlein op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur: (0548) 85 48 36.
  • Plan een belafspraak in om buiten de openingstijden met een medewerker te spreken. Het inplannen van deze afspraak kan via de website van de gemeente: https://afspraken.rijssen-holten.nl/Product=170.
  • Inwoners mogen ook een mail sturen naar sociaalvraagplein@rijssen-holten.nl en hun vraag stellen.
  • Zelf de aanvraag voor thuiszorg indienen? Dit kan volledig online via https://www.rijssen-holten.nl/ondersteuningsvraag. Voor hulp bij de aanvraag kan men alsnog terecht bij het Sociaal VraagPlein.
  • Voor persoonlijk contact is het Sociaal VraagPlein ook te bezoeken. In Rijssen is dit in het gemeentehuis; Schild 1, 7461 DD Rijssen. In het Kulturhus in Holten is het Sociaal VraagPlein ook gevestigd: Smidsbelt 6. Deze is alleen op afspraak te bezoeken op donderdagavond van 17.00 tot 20.00.

Toegankelijke thuiszorg

De gemeente Rijssen-Holten speelt een belangrijke rol bij het gehele aanvraagproces. Zij zullen inwoners op de hoogte houden van elke stap, en laten weten welke actie nog nodig is om de aanvraag compleet te maken. Samen streven ze ernaar om zo snel mogelijk passende thuiszorg mogelijk te maken.