Thuiszorg Tubbergen

Wie woonachtig is in Tubbergen en moeite heeft met taken in en rondom huis, kan hiervoor thuiszorg aanvragen. Het begrip thuiszorg is erg breed, het omvat de uitvoering van huishoudelijk werk, maar ook persoonlijke verzorging en verpleging.

De gemeente kan een zorgaanbieder inschakelen om dagelijks hulp te bieden bij het wassen en aankleden, toedienen van medicatie, het verzorgen van een maaltijd of bijhouden van huishoudelijke taken. Met deze extra hulp kunnen mensen ook op hoge leeftijd blijven wonen in hun geliefde, vertrouwde huis.

Hoe wordt huishoudelijke hulp vergoed?

Dat kan op twee manieren:

Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Om thuiszorg in Tubbergen aan te vragen, moet men aanspraak maken op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Dit kan via Schakel, een samenwerkingsverband van de gemeenten Tubbergen en Dinkelland en Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland. Kies één van onderstaande mogelijkheden om Schakel Tubbergen te bereiken:

  • Telefonisch: 0546-628701. Schakel Tubbergen is dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00.
  • Verzend een e-mail naar info@schakeltubbergen.nl en leg uw hulpvraag voor. Een medewerker of vrijwilliger zal de mail zo snel mogelijk beantwoorden.
  • Kijk op www.schakeltubbergen.nl of uw vraag al wordt beantwoord in de informatie op de website. Hier lees je alles over Schakel Tubbergen en het aanvraagproces voor zorg en ondersteuning.
  • Ga langs bij Schakel Tubbergen aan het Raadhuisplein 4 om een medewerker te spreken.

De zorgvraag centraal

Voordat een aanvraag wordt geaccepteerd, zal een consulent van de gemeente een gesprek willen om de zorgvraag helder te krijgen. Tijdens dit huisbezoek is er alle ruimte om aan te geven waar hulp noodzakelijk is, en hoe dit ingevuld kan worden. Dit is belangrijke informatie waarmee de gemeente op zoek kan gaan naar een passende zorgaanbieder.

Er zijn veel organisaties die thuiszorg aanbieden in de regio Tubbergen. De gemeente zal hierin de juiste keuze maken, zodat de inwoner hier geen omkijken naar heeft.