Wmo Almelo

Je woont in de gemeente Almelo en je wil graag contact opnemen met het Wmo-zorgloket omdat je ondersteuning nodig hebt.

Wij leggen je graag uit hoe het aanvragen van zorg via het Wmo-zorgloket in zijn werk gaat.

Wijkcoach in gesprek over de mogelijkheden van de Wmo in Almelo.

Wijkcoach gemeente Almelo

Als er via het zorgloket in Almelo een afspraak is gepland, dan ga je in gesprek met een wijkcoach die werkzaam is in de wijk waarin je woont. Een gesprek met de wijkcoach wordt ook wel een keukentafelgesprek genoemd.

Een wijkcoach zal samen met jou je hulpvragen bespreken en een inschatting maken van de ondersteuning die nodig is.

Ondersteuningsplan voor jouw Wmo-zorg

De wijkcoach zal na het keukentafelgesprek een verslaglegging maken met daarin een advies voor ondersteuning. Deze zal de wijkcoach je per post toesturen.

Vaak is tijdens het gesprek met de wijkcoach van de gemeente Almelo al wel snel duidelijk of je wel of geen ondersteuning vanuit de gemeente kunt krijgen.

Wijkcoach tekent een ondersteuningsplan uit op een whiteboard.
Medewerker wmo-zorgloket.

Contactgegevens Wmo-zorgloket Almelo

Neem contact op met de gemeente voor je Wmo-aanvraag. Het zorgloket Almelo is een centraal punt per gemeente waar mensen met een hulpvraag contact mee kunnen opnemen.

Het zorgloket is een telefonische dienst die je een aantal vragen zullen stellen over je huidige situatie en waarin je ondersteuning denkt nodig te hebben. Vervolgens zal er een afspraak ingepland worden met een wijkconsulent / wijkcoach van de gemeente Almelo.

Je kunt tussen 09.00 en 12.00 uur zonder afspraak langskomen. In de middag kun je alleen met een afspraak bij ons terecht. Voor een afspraak kan je bellen naar (0546) 54 11 11. Kies daarna een 1.

Almelo is opgedeeld in verschillende wijkteams. Voor meer informatie over de wijkteams, klik op onderstaande button ”wijkteams”.