Wmo Dinkelland

Wanneer je in de gemeente Dinkelland woont en ondersteuning nodig hebt, dan kun je contact opnemen met het Wmo-zorgloket van de gemeente Dinkelland. Het is al vaak een grote stap voor iemand om ondersteuning aan te vragen.

Wij helpen je graag verder, zodat je de juiste ondersteuning kunt krijgen via het Wmo-loket in Dinkelland.

Keukentafelgesprek met de wijkcoach

Een gesprek met de wijkcoach/consulent van de gemeente Dinkelland vindt over het algemeen plaats op het gemeentekantoor of bij iemand thuis. Samen met jou gaan ze kijken wat mogelijk is en jij geeft aan waarin je extra ondersteuning nodig hebt.

Binnen een kleine gemeente zoals de gemeente Dinkelland zijn er vaak vaste wijkcoaches die het gesprek voeren, ook wel een keukentafelgesprek genoemd.

Ondersteuningsplan gemeente Dinkelland

Na een gesprek met de wijkcoach maakt de wijkcoach een verslag van het gesprek waarin vermeld staat op welke gebieden je extra ondersteuning nodig hebt. In dit verslag zal de wijkcoach een advies geven. Het verslag wordt ook wel een ondersteuningsplan genoemd.

Het plan wordt per post naar het huisadres in de gemeente Dinkelland gestuurd. Mocht de wijkcoach van de gemeente Dinkelland geen noodzaak zien tot ondersteuning, dan zal dit in het keukentafelgesprek vrij snel naar voren komen.

Ondertekenen ondersteuningsplan.
Medewerker Wmo-zorgloket.

Contactgegevens Wmo-zorgloket Dinkelland

Soms kun je een hulpvraag niet zelf oplossen. Dan kun je terecht bij het Wmo-zorgloket van de gemeente Dinkelland. Je kunt een melding doen bij Schakel. De gemeente Dinkelland, Wijkracht en Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland werken bij Schakel samen om inwoners te ondersteunen.

Aan de hand van je melding wordt er contact met je opgenomen door een consulent Zorg van de gemeente Dinkelland. Neem contact op met Schakel door te bellen naar 0541 854 401. Op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur.