Wmo Enschede
Heb jij ondersteuning nodig in de vorm van zorg of kun je hulp gebruiken om beter mee te kunnen draaien in de maatschappij? Dan kun je misschien een beroep doen op ondersteuning via de gemeente vanuit de Wmo.
Misschien weet je niet direct hoe je dit aan moet pakken. Wij leggen je daarom graag uit hoe je deze hulp precies kunt aanvragen.


Zo werkt het zorgloket
Wanneer je een zorgvraag hebt, dan kun je contact opnemen met het wijkteam Enschede. Het wijkteam Enschede is het eerste aanspreekpunt voor inwoners die een hulpvraag hebben. Als er contact is geweest met het wijkteam Enschede, dan zal er een gesprek volgen met een Wmo-consulent of wijkcoach.
In elke wijk van Enschede is er ook een standaard inloopuur. Tijdens dit inloopuur kun je vragen stellen en informeren naar de mogelijkheden van Wmo-ondersteuning. Ook kun je schriftelijk en online contact opnemen met de wijkwijzer.
Hou er wel rekening mee dat het enige tijd zal kosten om jouw verzoek om hulp te beoordelen. Je zult in de meeste gevallen even geduld moeten hebben, voordat je daadwerkelijk van ondersteuning gebruik kunt gaan maken.
Wijkcoach gemeente Enschede
Nadat je jouw hulpvraag hebt toegelicht tijdens dit gesprek maakt de wijkcoach van de gemeente Enschede een plan van aanpak. Jouw persoonlijke problematiek wordt zo zwart op wit gezet. Daarbij horen natuurlijk ook voorstellen over welke soort ondersteuning het best kan worden ingezet om jou uiteindelijk verder te helpen.
Als je akkoord bent met het zorgplan, dan zal de gemeente besluiten of je een indicatie krijgt voor zorgverlening. Aan de hand van die indicatie kun je terecht bij een zorgaanbieder in de omgeving van Enschede die het zorgplan samen met jou gaat uitvoeren.


Contactgegevens Wmo-zorgloket Enschede
Het zorgloket van de gemeente is het eerste aanspreekpunt om meer informatie te krijgen wat betreft jouw zorgvragen.
Wanneer je bij het zorgloket op het gemeentehuis aanklopt, dan kan de gemeente je helpen om jouw hulpvraag op te lossen. Elke wijk heeft een eigen wijkteam met inloopspreekuur.
Voor het maken van een afspraak bel je naar 053 – 48 17 900.
Maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 uur tot 16.00 uur.