Wmo Haaksbergen

Ook in Haaksbergen is er een Wmo-zorgloket vanuit de gemeente waar je met een hulpvraag terecht kunt. Wij leggen je graag uit hoe het aanvragen van zorg via de Wmo Haaksbergen in zijn werk gaat. Waar begin je en wat kun je bij een Wmo-aanvraag verwachten?

Iedereen die extra hulp nodig heeft, kan via het zorgloket van de gemeente Haaksbergen een aanvraag doen; telefonisch of per mail. Dit verschilt overigens per gemeente. Je kunt zelf het zorgloket bellen of een zorgaanbieder zoeken die dit samen met jou kan doen.

Gesprek tussen wijkcoach en cli├źnt, geregeld vanuit de Wmo.

Wijkcoach gemeente Haaksbergen

Dan is het zover: je hebt een gesprek met de wijkcoach van de gemeente Haaksbergen. Vanuit het eerdere contact met het zorgloket heeft de wijkcoach vaak al wat informatie doorgekregen die hij of zij zal meenemen naar het gesprek.

Het gesprek wordt ook wel een keukentafelgesprek genoemd en vindt vaak bij iemand thuis plaats of op het kantoor.

Ondersteuningsplan gemeente Haaksbergen

Wanneer er een duidelijke zorgvraag is, dan zal de wijkcoach een indicatie voor ondersteuning gaan afgegeven. Dit wordt vaak al wel tijdens het keukentafelgesprek besproken.

Als alle zorgvragen duidelijk zijn, dan zal de wijkcoach binnen een aantal weken een verslag schrijven. Dit verslag wordt opgenomen in het zorgplan. Het zorgplan is een plan waarmee jij en een zorgaanbieder aan de slag kunnen.

Ondertekenen ondersteuningsplan.
Medewerker Wmo-zorgloket.

Contactgegevens Wmo-zorgloket Haaksbergen

Vaak wordt er gekozen om telefonisch contact op te nemen met het zorgloket van de gemeente Haaksbergen, omdat je op deze manier vaak makkelijker je situatie kunt toelichten en aanvullende vragen kunt beantwoorden.

Neem contact op met de gemeente voor je Wmo-aanvraag. Wanneer de medewerker van het zorgloket het verhaal heeft gehoord, dan zal er een afspraak gepland worden om samen met een wijkcoach hierover verder te praten.

Voor vragen over ondersteuning kun je terecht bij de Noaberpoort. Deze is maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 11.30 uur geopend. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt je ook contact opnemen via telefoonnummer 053 57 34 589 of mailen naar info@noaberpoort.nl.