Wmo Hengelo

Wanneer je vastloopt in het dagelijkse leven, dan kun je een aanvraag doen voor ondersteuning die op basis van de Wmo door de gemeente Hengelo wordt geregeld. Alle inwoners van Hengelo kunnen een beroep doen op de Wmo wanneer zij bepaalde zorg of ondersteuning nodig hebben. Hoe een aanvraag in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten, leggen wij je graag uit.

Alle inwoners van de gemeente Hengelo, kunnen een aanvraag doen voor ondersteuning bij de Wmo-afdeling van de gemeente. Je kunt via de website van de gemeente een afspraak maken bij het zorgloket. Dit loket is doordeweeks te bezoeken in het stadskantoor. Medewerkers van het zorgloket kunnen je vragen beantwoorden en adviseren wat voor jou de beste vervolgstappen zijn om de juiste hulp te krijgen.

Een wijkcoach en haar cliƫnte in gesprek.

Wijkcoach gemeente Hengelo

Wanneer het gesprek plaatsvindt met de wijkcoach van de gemeente Hengelo, is het verhaal dat je telefonisch hebt toegelicht al deels bekend. Hierover kan dan tijdens het gesprek met de wijkcoach verder worden gepraat.

De wijkcoach, ook wel wmo-consulent genoemd, zal vanuit zijn of haar rol nog aanvullende vragen gaan stellen om een goed en compleet beeld te krijgen van de situatie.

Wmo-ondersteuning vanuit het zorgplan

Als de situatie duidelijk is voor de wijkcoach, dan zal de wijkcoach een uitspraak doen over de mogelijkheid van ondersteuning via de Wmo vanuit de gemeente Hengelo.

Als er ondersteuning mogelijk is, dan zal het advies zijn om een zorgaanbieder in de buurt van Hengelo te zoeken die je kan helpen bij de hulpvragen die je hebt.

Een zorgplan wordt ondertekend
Medewerker wmo-zorgloket

Contactgegevens Wmo-zorgloket Hengelo

Neem contact op met de gemeente voor je Wmo-aanvraag. De meeste mensen kiezen ervoor om telefonisch contact op te nemen met het Wmo-zorgloket. Hier kun je je hulpvragen net wat makkelijker toelichten.

De medewerker van het zorgloket zal vragen stellen om de situatie goed in kaart te brengen, zodat jij wel de juiste hulp krijgt. Als de situatie telefonisch met het zorgloket is besproken, dan zal de medewerker van het zorgloket een afspraak gaan inplannen met een consulent van de gemeente.

Het loket op het Publieksplein is geopend op:
Maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur
Vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur