Wmo Twenterand

Je hebt een ondersteuningsbehoefte en je woont in de gemeente Twenterand. Iedereen die een ondersteuningsbehoefte heeft en in de gemeente Twenterand woont, kan contact opnemen met het Wmo-zorgloket van de gemeente Twenterand.

Dat je ondersteuning nodig hebt, is vaak al lastig genoeg. Daarom voorzien wij je graag van de juiste informatie, zodat je snel verder geholpen kunt worden.

Werkoverleg tussen twee wijkcoaches.

Wijkcoach gemeente Twenterand

Gesprekken met een wijkcoach worden door het Wmo-zorgloket ingepland. Een wijkcoach is een consulent vanuit de gemeente Twenterand die ook indicaties voor ondersteuning mag afgeven. Een gesprek met de wijkcoach kan bij jou thuis zijn of op het stadskantoor.

Tijdens het gesprek wordt de reden van de Wmo-aanvraag inhoudelijk besproken en kan hier verder op ingegaan worden. Binnen kleine gemeenten zoals Twenterand zijn er een aantal vaste wijkcoaches die bij mensen op huisbezoek gaan of bij de gemeente zelf het gesprek aangaan.

Ondersteuningsplan voor jouw Wmo-zorg

Als het gesprek heeft plaatsgevonden en de reden van de aanvraag is inhoudelijk besproken, dan zal de wijkcoach een verslag gaan maken. Het verslag dat wordt gemaakt, wordt ook wel een ondersteuningsplan genoemd waarin hulpvragen beschreven worden.

Met dit zorgplan kan een zorgaanbieder aan de slag en jou ondersteuning bieden binnen de gemeente Twenterand

Ondertekenen ondersteuningsplan.
Medewerker Wmo-zorgloket.

Contactgegevens Wmo-zorgloket Twenterand

Ben jij of ken jij iemand in de omgeving die dringend hulp nodig heeft? Dan ben je bij het zorgloket van de gemeente Twenterand aan het juiste adres. Het zorgloket van de gemeente Twenterand is een centraal informatiepunt, waarmee contact opgenomen kan worden om ondersteuning aan te vragen.

Neem contact op met de gemeente voor je Wmo-aanvraag. Het zorgloket is in veel gevallen telefonisch, of anders per mail, bereikbaar. Een medewerker van het zorgloket vanuit de gemeente Twenterand zal met je in gesprek gaan en bepaalde vragen stellen om mogelijke hulpvragen inhoudelijk te bespreken.