Wmo Wierden

Wanneer je ondersteuning nodig hebt en je woont in de gemeente Wierden, dan kun je terecht bij het Wmo-loket van de gemeente Wierden.

Wij helpen je graag bij het aanvragen van deze ondersteuning mocht je daar hulp bij nodig hebben. Het is meestal al een flinke stap om aan te geven dat je aanvullende zorg nodig hebt en om hier ondersteuning voor aan te vragen.

Wijkcoach gemeente Oldenzaal in gesprek.

Wijkcoach gemeente Wierden

Een gesprek met de wijkcoach/consulent van de gemeente Wierden vindt meestal plaats op het gemeentehuis. Er zal worden gekeken hoe de gemeente je kan helpen bij het ondersteunen van je hulpvragen.

De Wmo-consulent van de gemeente zal indiceren (vaststellen) wat je zelf nog kunt en waarbij je ondersteuning nodig hebt. Ook kijken ze welke hulp eventueel al voorliggend is. Dat wil zeggen welke hulp je in je directe omgeving zelf al kunt krijgen.

Ondersteuningsplan voor jouw Wmo-zorg

Na een gesprek met de wijkcoach maakt de wijkcoach een verslag van het gesprek, waarin wordt vermeld waar je ondersteuning bij nodig hebt.

Meestal zal de wijkcoach ook een advies geven. Dit verslag, ook wel ondersteuningsplan genoemd, wordt per post naar je huisadres in Wierden gestuurd.

Ondertekenen ondersteuningsplan.
Medewerker Wmo-zorgloket.

Contactgegevens Wmo-zorgloket Wierden

Neem contact op met de gemeente voor je Wmo-aanvraag. De gemeente kan je helpen bij het zoeken naar een oplossing voor jouw hulpvraag. Het Wmo-zorgloket voor de gemeente Wierden bevindt zich in het gemeentehuis.

Meestal is de gemeente telefonisch én per email te bereiken. De gemeente heeft meestal enige tijd nodig om je aanvraag te beoordelen. Je kunt zowel digitaal als bij de balie je aanvraag indienen.

Bel naar het zorgloket via telefoonnummer 0546 580 990. Op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 12.30 uur.