In het kort
Thuis begeleiding
Attent begeleiding biedt ondersteuning aan ouderen die zo lang mogelijk thuis willen wonen, maar hierbij tegen problemen aanlopen en begeleiding wensen.
Wij begrijpen dat iedereen unieke behoeften heeft, en daarom bieden wij begeleiding op maat, gericht op de specifieke situatie van iedere cliënt.
Meer informatie
Thuisbegeleiding in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning is bedoeld voor iedereen die moeite heeft om zelfstandig te functioneren in het dagelijks leven, kan in aanmerking komen voor WMO-thuisbegeleiding. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen met een chronische ziekte, een lichamelijke of verstandelijke beperking, psychische problemen of mensen die herstellen van een zware ingreep of operatie. Attent richt zich op een ieder van deze mensen die op leeftijd is, en zo lang mogelijk thuis willen blijven functioneren.
Thuisbegeleiding voor ouderen
Onze thuisbegeleiding is speciaal bedoeld voor ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen, maar hierbij tegen praktische of emotionele problemen aanlopen. Wij begrijpen dat het leven in je eigen huis veel voordelen biedt, maar dat dit soms gepaard gaat met uitdagingen, zoals het organiseren van het dagelijks leven, het omgaan met gezondheidsproblemen, het meedenken over inzetten van hulpmiddelen, of het behouden van sociale contacten. Lees meer over de begeleiding op de pagina 'Wat houdt het in?'
Hoe ziet de begeleiding er uit?
We starten altijd met een gesprek, waarin we samen ontdekken welke uitdagingen je ervaart en waar je hulp bij nodig hebt. Zodra we helder hebben waar je ondersteuning gewenst is, maken we afspraken met je over de begeleiding. Daarna komt de begeleider op regelmatige basis bij je langs om je verder te ondersteunen.
Wat kunnen we voor je doen
Een begeleider in het kader van thuisbegeleiding is een professionele hulpverlener die jou ondersteunt bij het dagelijks leven, zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt blijven functioneren in je eigen huis. De hulp die je ontvangt is altijd op maat, afhankelijk van je specifieke situatie en behoeften. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende manieren waarop een begeleider jou kan helpen:
We helpen ouderen bij o.a. onderstaande zaken
Praktische hulp bij dagelijkse taken
Ondersteuning bij sociale contacten en netwerkopbouw: Voorkomen van sociaal isolement, begeleiden naar sociale activiteiten en onderhouden van contacten met familie en vrienden.
Hulp bij psychische of emotionele begeleiding: Luisterend oor, ondersteuning bij angst, depressie, of rouwverwerking.
Versterken van zelfredzaamheid en zelfvertrouwen: Aanleren van nieuwe vaardigheden, ondersteuning bij herstel en helpen bij het nemen van besluiten.
Het in kaart brengen van uw woon-situatie en eventuele verbetermogelijkheden aandragen.
Het helpen inzetten van hulpmiddelen waardoor u langer zelfstandig kunt wonen.
Het inzichtelijk willen krijgen hoe de woonsituatie is, en hoe deze makkelijk aan te passen is om zo lang mogelijk thuis te wonen.
Hulp bij mensen die thuis tegen lichamelijke / praktische problemen aanlopen, en benieuwd zijn welke hulpmiddelen er ingezet kunnen worden om zo lang mogelijk in de thuis situatie te kunnen blijven wonen.
Ouderen die zich eenzaam voelen of moeite hebben met het onderhouden van sociale contacten en het behouden van een zinvolle dagbesteding.
Het helpen organiseren van fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of andere nodige zorg
Begeleiding voor mensen met een chronische aandoening of beperking die hulp nodig hebben om het dagelijks leven beter te organiseren en zelfstandig te blijven wonen.
Ouderen die zich overweldigd voelen door het nemen van beslissingen over zorg, financiën of andere aspecten van het leven.
Ouderen die willen blijven deelnemen aan de maatschappij en het belangrijk vinden om hun sociale netwerk te onderhouden.
Ouderen die advies willen over wat er geregeld moet worden om opgenomen te kunnen worden in een verzorgins/ verpleeghuis. Denk aan de aanvraag CIZ.
Begeleiding bij zorg en hulpmiddelen: Helpen met aanvragen van zorg, hulpmiddelen en zorgcoördinatie.
Versterken van dagstructuur en zelfdiscipline: Helpen bij het opzetten van een dagplanning en motivatie om doelen te bereiken.
Iedere client die zorg krijgt van Attent heeft een eigen dititaal zorgdossier.
Hierin wordt, in onderling overleg, alles beschreven rondom uw persoonlijke zorgvraag.
Wat heeft u nodig, wat hebben we afgesproken, welke zorgvraag u wenst, welke disciplines betrokken zijn en wat u zelf vind van de zorgverlening. Dat en alles wat we verder met elkaar van belang vinden, leggen we vast. Dit doen wij zodat we er steeds op kunnen terug vallen. Als er redenen zijn om afspraken te veranderen of aan te passen, doen we dit met elkaar.
Als u daar toestemming voor geeft, kunnen u of uw naasten op ieder moment van de dag uw dossier inzien.
Na de eerste zes weken in zorg kennen we uw situatie goed genoeg om uw zorgplan definitief te laten zijn. Uiteraard plannen we regelmatig evaluaties, zodat we het plan kunnen bijstellen waar dat nodig is.
Na het invullen van het toestemmingsformulier, zal Attent u of uw
eerste contactpersoon koppelen aan uw online elektronisch cliënten
dossier. Uw kunt zelf een account aanmaken op
www.carenzorgt.nl
Wanneer het account is geactiveerd met de ontvangen activatiecode
kan er worden ingelogd. U heeft nu toegang tot het dossier.
Begeleiding aanvragen
Thuisbegeleiding kan worden aangevraagd bij je gemeente. Het proces ziet er meestal als volgt uit
Aanmelding bij de Gemeente: Neem contact op met de WMO-afdeling van jouw gemeente en geef aan dat je thuisbegeleiding wilt aanvragen. Dit kan vaak online, telefonisch of via een persoonlijk gesprek.
Indicatiegesprek: Een WMO-consulent komt bij je langs om je situatie in kaart te brengen. Dit gesprek helpt de consulent te bepalen welke ondersteuning je nodig hebt.
Beoordeling en Toekenning: Na het gesprek beoordeelt de gemeente of je recht hebt op WMO-thuisbegeleiding en welke vorm van begeleiding het beste bij je past.
Inschakelen van een Begeleider: Zodra je aanvraag is goedgekeurd, kun je bij ons terrecht. Er wordt er een professionele begeleider aan je toegewezen. Samen bepaal je hoe de begeleiding eruit komt te zien en hoeveel uren per week je ondersteuning krijgt.
Eigenschappen
Soort dienst
- Maatwerk voorzieningen » Begeleiding
Contactgegevens
54767636
Openingstijden
- Ma
- -
- Di
- -
- Wo
- -
- Do
- -
- Vr
- -
- Za
- -
- Zo
- -