Horizon centrum voor individuele begeleiding

Contactgegevens

Slaghekkenweg 16 a
7497NB Bentelo

08186334

In het kort

Wij bieden perspectief aan jongeren en (jong)volwassenen met een autisme spectrum stoornis (ASS), angststoornis of daarmee vergelijkbare problematiek en daardoor ernstig belemmerd worden in hun ontwikkeling op een of meerdere levensgebieden. Vanuit oprechte betrokkenheid creëren wij ontwikkelingsmogelijkheden op een manier die bij hen past. Met als doel dat zij voldoende eigen regie krijgen, een hogere kwaliteit van leven ervaren en op maat kunnen participeren in de maatschappij. Wij doen dit door middel van begeleiding, educatie en behandeling.

Vertrekpunt van alle activiteiten binnen Horizon begeleiding is de vraag van de jongeren en (jong)volwassenen. Om zorg op maat te kunnen bieden, is het essentieel om aan te sluiten bij hun zorgvraag en ontwikkelniveau. Dit doen wij door te werken vanuit het brede kader van ons methodisch model met beschreven werkzame factoren. Hierdoor kunnen onze deskundige begeleiders optimaal aansluiten bij de cliënt (en het systeem) voor wat betreft hulpvraag en persoonlijkheid. Wij zoeken samen met hen naar manieren om maatschappelijk uitval te voorkomen of te herstellen.

Wij zien altijd een oplossing om weer in ontwikkeling te komen. Door het helpen doorbreken van vaste patronen en door de omgeving aan te passen aan de jongere of (jong)volwassene, zien wij altijd perspectief voor participatie: voor iedereen is er een plek in de maatschappij.

Eigenschappen

Soort dienst

  • Ambulante jeugdhulp
  • Jeugdwetvoorziening

Doelgroep

  • Jeugd
  • Volwassenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *